Достапни линкови

Прва казна за носење на превез околу лице во Франција


Полицијата казнила жена во тровски центар во Париз бидејки носела превез околу лицето. Станува збор за прва санкција по воведувањето на забраната за носење на превези кои го покриваат лицето во јавност. Жената добила казна од 150 евра, која треба да ја плати до крајот на месецот. Франција е првата земја во Светот која ја воведе забраната за носење на ниџаб и бурка.
XS
SM
MD
LG