Достапни линкови

Белгија ќе депортира над две илјади косовари


Митровица - ромче на велосипед
Белгија планира да депортира над две илјади жители на Косово, кои побарале азил и кои се најбројната популација на азиланти на белгиска територија, што е препрека за почнување на процесот на укинување на визите за жителите на Косово.
Азилантите од Косово во Белгија минатата година беа најбројни, а зад нив се Ирачаните и Авганистанците, пишува приштинскиот весник „Коха диторе“.
Весникот наведува дека растечкиот број на оние кои заминуваат од Косово и бараат азил во земјите од Европската унија бил решавачки фактор за некои земји од Унијата да се изјаснат против почнувањето на каков било процес за укинување на визите за жителите на Косово.
XS
SM
MD
LG