Достапни линкови

Собранието треба да го избере Претседател на ДИК


Собранието на Република Македонија денеска на продолжение на 143 седница треба да се изјасни за Предлог одлуката за избор на претседател на Државната изборна комисија, за која функција опозициската СДСМ го предложи Борис Кондарко.
На дневен ред на седницата е и донесувањето и прогласувањето на Амандманот XXXII на Уставот на Република Македонија.
Пред 143 седница Собранието треба одржи и продoлженија на 139. и на 148. седница. Единствена останата точка од дневниот ред на 139 седница е Предлог закон за изменување и дополнување на Законот за прекршоците, по скратена постапка.
XS
SM
MD
LG