Достапни линкови

Кина со контра-извештај за човековите права


Кина објави извештај за состојбата со човековите права во Соединетите Држави, во кој се наведува дека Вашингтон треба да превземе конкретни мерки за да ја поправи влошената состојба во сите сегменти, вклучувајки ги и економските, социјалните и културните права. Ваквиот извештај доаѓа како одговор на извештајот на Стејт Департментот за состојбата со човековите права во светот, во кој Кина беше обвинета за серија проблеми на овој план.
XS
SM
MD
LG