Достапни линкови

Во Исланд референдум за враќање на долговите


Iceland -- The entrance to the Landsbanki bank main headquarters in Reykjavik, 06Oct2008
Во Исланд денеска се одржува референдум за отплаќање на околу 5 милијарди долари на Британија и Холандија за покривање на долговите од финансиската криза. До овие долгови дојде во 2008 година откако банкротира исландската банка Ландсбанки. Сличен референдум граѓаните на Исланд одржаа и во март лани, но тогаш тој не помина. Исти се очекувањата и од годинашното гласање.
XS
SM
MD
LG