Достапни линкови

Баросо: Целта на Хрватска да ги заврши преговорите со ЕУ во јуни е амбициознаПретседателот на Европската комисија Жозе Мануел Баросо ја поздрави посветеноста на Хрватска за брзо пристапување кон ЕУ, но избегна да го потврди јуни како датум за завршување на преговорите за членство, како што планира хрватската Влада.
Косор истакна дека јуни останува релаен рок за завршување на преговорите со ЕУ, кој започнаа во 2005 година, и што ќе и овозможи на Хрватска да стане полноправна членка на Унијата во 2012 година.
XS
SM
MD
LG