Достапни линкови

Албанската полиција подготвена за локалните избори


Албанските полицајци на протестите во Тирана
На денот на локалните изборите во Албанија ќе бидат ангажирани околу 8700 полицајци. Генералниот директор на албанската полиција, Хисни Бургај изјави дека тие имале содветна обука и гарантираше дека полицијата ќе ги реализира сите обврски предвидени со за спроведување слободни и фер избори. Бургај порача дека никој не може да биде над законот.
Локалните избори во земјата се закажани на 8 мај.
XS
SM
MD
LG