Достапни линкови

Од Фукушима се испушта радиоактивна вода во Пацификот


Властите во регионот на Фукушима започнаа да го мерат нивото на радијација во училиштата и градинките, како дел од мерките за превенција. Во меѓувреме, работниците во нуклеарката Фукушима започнаа да испуштаат контаминирана вода во водите на Пацификот, со цел да ги ослободат резервоарите за ново полнење со високо радиоактивна вода.
XS
SM
MD
LG