Достапни линкови

Во САД опаѓа бројот на невработени


Стапката на навработеност во Соединетите држави во март опадна за 8,8 насто, а компаниите во последните два месеца вработија најмногу нови работници од почетокот на рецесијата. Ова денеска го соопшти американското Биро за вработување. Економистте предвидуваат дека ваквиот тренд ќе продолжи до крајот на годинава. Бројот на невработените во Соединетите држави изнесува околу 13 ипол милиони луѓе.
XS
SM
MD
LG