Достапни линкови

Државниот архив на Македонија одбележува 60 години од основањето


претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски
Државниот архив на Македонија денеска свечено ќе ја одбележи 60 годишнината од основањето. На јубилејната прослава, во Македонската академија на науките и уметностите, поздравна реч ќе има покровителот, претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски. На присутните со пригоден говор ќе им се обрати и директорот на Државниот архив Зоран Тодоровски.
XS
SM
MD
LG