Достапни линкови

Епидемија на мали сипаници во Македонија, над 500 заболени


Епидемија на мали сипаници е прогласена во неколку градови во Македонија. Растечки броеви на заболени се забележани во Скопје Струмица и Куманово. Една третина од 522 заболени лица се деца до 4 годишна возраст. Првите случаи се регистрирани во скопското село Радуша каде 50 ученици средношколци добиле мали сипаници. Упатените посочуваат дека најмногу заболуваат невакцинираните лица.
XS
SM
MD
LG