Достапни линкови

Се намалува бројот на извршени смртни казни во светот


UK-- Amnesty International logo, undated
Амнести Интернешенел соопшти дека смртните казни се намалуваат во светот.
Во 2009, без Кина, биле егзекутирани 714, а во 2010 527 лица.
Најмнoгу егзекуции вршат режимските влади во Азија и на Блискиот Исток.
XS
SM
MD
LG