Достапни линкови

Радијација во водите кај Фукушима


Во морската вода кај нуклеарната централа Фукушима во Јапонија е утврдена радијација, која е нда илјада пати поголема од нормалната, а радиоактивна вода имало и во три од 6-те реактори. Официјални претставници изјавија дека не е јасно зошто се појавила радиоактивна вода. Вчера беше соопштено дека работниците кои имаа изгореници обидувајки се да ги оладат реакторите, биле изложени на радијација 10 илјади пати поголема од нормалната.
XS
SM
MD
LG