Достапни линкови

Коронавирус- нови заразени во штипските конфекции


macedonia - Workers at a textile factory in Tetovo.

По пауза од два месеца во штипските конфекции повторно има заразени од коронавирусот.

Заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов и директорката на Центарот за јавно здравје, Марија Димитрова потврдуваат дека позитивни случаи имаат кај работници во една голема штипска фабрика во ТИР зоната и во една помала конфекции.

На последниот кризен штаб, инспекторите, но и Кристина Ампева од Гласен Текстилец побараа повторно да се заголемат контролите на автобускиот превоз, но и во вистинска смисла на зборот да функционираат Ковид координаторите во фабриките, кои нема да дозволат групирање на работниците за време на паузите.

По ова општинскиот Штаб за заштита и спасување најави дека ќе упати Барање до Комисијата за заразни болести и Централниот Штаб за изработка на конкретен Протокол за вршење на превоз на патници во внатрешниот патен сообраќај Со донесувањето на овој протокол ќе се опфатат сите видови на превоз кои се одвиваат на територијата на државата.

Се бара времено затворање на конфекциите во Штип

XS
SM
MD
LG