Достапни линкови

Во Свети Николе регистриран прв позитивен случај на ковид-19 кај дете во градинка


Илустрација: Деца во градинка

Во градинка во Свети Николе е регистриран прв случај на дете позитивно на коронавирусот. Градоначалникот на Општина Свети Николе, Сашо Велковски истакна дека детето не се заразило во градинката, туку надвор од неа, а по овој случај останатите деца во групата заедно со воспитувачката и негувателката се во изолација.

„Во групата се четири деца, а според епидемиолозите во градинка можат да се вратат на 1 октомври. Децата и вработените кои се во изолација немаат никакви симптоми, но пред повторно да се вратат во градинката, најверојатно ќе бидат тестирани“, вели Велковски.

Во изминатиот период од отворањето на објектите на градинката во Свети Николе регистрирани се вкупно три случаи на ковид-19 кај вработени.

XS
SM
MD
LG