Достапни линкови

Владата не се откажува од „Викенд без ДДВ“


Вицепремиерот Фатмир Битиќи

Вицепремиерот за координација со економските сектори Фатмир Битиќи денеска изјави дека не се откажуваат од проектот „Викенд без ДДВ“ и оти се разгледуваат законските можности и здравствените аспекти кога тој може да се реализира.

„Веќе ги гледаме последните законски можности кога во најбрз временски период и во координација со здравствените институции, тоа може да се направи. Мислам дека наскоро со четвртиот пакет веќе ќе имаме став и за „Викенд без ДДВ“, рече Битиќи.

Коментирајќи ги мислењата на одредени експерти дека мерката повеќе ќе им помогне на поимотните отколку на посиромашните граѓани и оти таа води кон сивата економија, Битиќи со став дека има механизми со кои би се идентификувале и елиминирале евентуалните вакви појави.

XS
SM
MD
LG