Достапни линкови

Кинески „клинец“ куќи

Наречени „дингжиху“ или „клинец“ куќа, во Кина има повеќе сопственици на куќи и објекти кои одбиваат да ги продадат имотите на инвеститори. Овие објекти најчесто треба да се срушат за да се направи пат, трговски центар или нешто слично. Така, овие куќи личат на „клинци“ на просторот кој веќе се подготвува за изградба. На крај, инаетливите сопственици околу нивните домови имаат паркинзи или улици, но тие продолжуваат да живеат таму.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG