Достапни линкови

Турција до четврток ги продолжи сеизмичките истражувања во Источен Медитеран


бродот „Оруч Рејс“ во Источен Медитеран

Турција, за уште четири дена ги продолжи сеизмичките истражувања на бродот „Оруч Рејс“ во Источен Медитеран, а грчки владини извори коментираат дека со ова однесување Анкара единственото што ќе постигне се негативни последици за неа. Ставот на официјална Атина е дека оваа акција на Турција е нелегална, бидејќи опфаќа дел од грчкиот континентален гребен.

Ердоган потврди дека пронашле лежиште на природен гас во Црното Море

Грчки владини извори, коментираат дека Турција, „продолжувајќи со нејзиното провокативно однесување, единственото што прави е да му покаже на целиот свет дека нејзините заложби за почитување на меѓународното право и дијалогот се изговор“.

XS
SM
MD
LG