Достапни линкови

Тимоние очекува брзо да се формира Влада за да продолжат реформите


Кристијан Тимоние

Францускиот амбасадор во Скопје, Кристијан Тимоние, вели дека очекува наскоро да се формира новата влада и да продолжи со консолидација на реформите кон европскиот пат на земјата.

Тој, во изјава за Коха, вели дека главна задача на новата Влада треба да бидат судството, борбата против корупцијата, реформите во образованието и развојот на економијата.

“Се надевам дека новата влада ќе биде формирана наскоро, и да продолжи со ефикасни и кредибилни реформи, како и да се консолидира европскиот пат на земјата. “, вели Тимоние.

XS
SM
MD
LG