Достапни линкови

Баша: ништо не може да ја запре народната коалиција против Рама


Лидерот на Демократската патија Љуљзим Биша

Лидерот на Демократската патија Љуљзим Биша, во име на обединетата вонпарламентарна опозиција, по изгласувањето на уставните измени од страна на албанскиот парламент, со кои се укинуваат изборните коалиции, оцени дека „половичниот парламент гласал во интерес на премиерот Еди Рама“, додавајќи дека „ ништо нема да ја спречи народната коалиција против оваа влада“.

Албанскиот Парламент ги усвои уставните измени со кои се укинуваат предизборните коалиции

“Никогаш досега во нашата 30-годишна историја на плурализам Уставот не е изменет еднострано и без консензус со опозицијата. Никогаш порано во овие 30 години правилата за изборниот процес не беа поставени единствено од владејачката партија. Тие беа консензуален производ, и покрај тешките политички ситуации што ги поминавме за три децении”,изјави Баша.

XS
SM
MD
LG