Достапни линкови

Ковид-19 во албанскиот Парламент


Илустрација - Медицинско лице на контролен пункт за Ковид-19 во Тирана

Во албанскиот Парламент се регистрирани позитивни на коронавирусот, јави МИА од Тирана. Денеска е соопштено дека позитивни на коронавирус се пратениците Ралф Ѓони, Елјо Хиска и Енвер Роши.

И покрај тоа, пленарната седница закажана за денеска не е одложена, но затоа одлучено е да се скрати времетраењето на дискусиите. Веднаш се преземени сите потребни мерки, како и дезинфекција на надворешниот и внатрешниот дел на собраниската зграда.

XS
SM
MD
LG