Достапни линкови

Видео-конференција на министрите за европски прашања


илустрација

На денешниот состанок на министрите за европски прашања на Европската унија ќе им бидат презентираниприоритетите на германското претседателство за следните шест месеци. Под мотото „Заедно за закрепнување на Европа“, германската влада го става фокусот на своето претседателство врз надминување на пандемијата и барање одговори за предизвиците во иднина, истовремено искажувајќи ја својата цел на правејќи ја Европа посилна, поправедна и поодржлива.

Нацрт буџет на ЕУ: 12,6 милијарди евра за проширувањето

Министрите, исто така, треба да гоподготват специјалниот состанок на Европскиот совет на 17-18 јули, посветен на следната повеќегодишна финансиска рамка и на планот за закрепнување како одговор на кризата со пандемијата на ковид-19. Лидерите на ЕУ ќе се состанат во Брисел.

XS
SM
MD
LG