Достапни линкови

Во недела на полноќ стартува тридневен изборен молк


Од недела по полноќ, стартува изборниот молк кој ќе трае до 21 часот на 15 јули. Во овие три дена ќе важат правилата за изборен молк за време на Предвремените парламентарни избори 2020 година, соопшти денеска Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги како потсетување за радиодифузерите.

Во соопштението е наведено дека за време на изборниот молк медиумите продолжуваат да известуваат за изборниот процес, но престануват сите облици на изборно медиумско претставување, на учесниците во изборната кампања,

XS
SM
MD
LG