Достапни линкови

Најпознатата базилика во Барселона отворена за здравствените работници


Ла Саграда фамилија

Базиликата „Ла Саграда фамилија“ во Барселона ги отвори вратите за посети, но исклучиво за здравствените работници по скоро четири месеци од нејзиното затворање, како резултат на пандемијата на коронавирус.

Базиликата ја покани првата група на здравствени работници и нивните семејства денеска да го посетат недовршениот објект дизајниран од архитектот Антони Гауди. Други групи на здравствени работници ќе може да ја посетат базиликата утре и на 11-12 јули.Во втората фаза ќе им биде дозволена и посета на останатите жители на Барселона.

Базиликата, која е една од главните туристички атракции во Шпанија се уште не се знае кога ќе биде отворена за посетителите кои доаѓаат надвор од градот. „Ла Саграда фамилија“ примила 4,5 милиони посетители во 2019 година.

XS
SM
MD
LG