Достапни линкови

Спортски натпревари без публика


Спортските настани ќе се одржуваат без публика. Владата на денешната седница донесе одлука за престанок на важењето на забраната за одржување спортски натпревари во колективните спортови.

Во соопштението од владината прес-служба е наведено дека на денешната седница била прифатена препораката на Комисијата за заразни болести и федерациите организирањето на спортски настани да биде со стриктно почитување на упатствата за натпревари без публика и на другите препораки кои се однесуваат на запазување на здравствената безбедност на играчите и останатите вклучени во натпреварите.

Владата ги донесе и Протоколот за работа на музеи, галерии и изложбени простори,како и Протоколот за спроведување на мерки за заштита од КОВИД-19 при организација на настани, промотори, рентал компании, видео и аудио продукции и техничка поддршка на овие настани,како и Препораки и упатства за спречување на ширење на КОВИД-19, при влез на македонски и странски државјани во земјава.

XS
SM
MD
LG