Достапни линкови

ДСПДП: Малолетните не треба да се поврзуваат со изборната кампања


Илустрација

Државниот совет за превенција на детското претстапништво (ДСПДП) соопшти денеска дека вклучувањето на лица под 18 години во какви било активности поврзани со изборната кампања е недозволиво и не е во најдобар интерес овие млади лица, согласно конвенцијата за правата на децата.

ДСПДП потсетува дека членот 183 од изборниот законикпредвидува глоба од 8000 евра за радиодифузерот и 30% од одмерената глоба за одговорното лице на радиодифузерот доколку биде објавено изборно пропагандно известување со учество на деца.

XS
SM
MD
LG