Достапни линкови

Состанок на ОН и ЕУ за поддршка на иднината на Сирија


Сирија - илустрација

Европската унија и Обединетите нации ќе бидат копретседавачи на денешната четврта Бриселска конференција на тема „Поддршка на иднината на Сирија и регионот“. Со оглед на неопходните мерки за социјално дистанцирање, таа ќе биде преку видео врска.

ОН – Раселено 1 процент од светското население

Со конфликтот што влегува во својата 10-та година, ситуацијата во Сирија и регионот останува многу критична: тешка хуманитарна состојба, со милиони Сиријци внатрешно раселени и баратели на прибежиште во соседните земји на Сирија, сега дополнително се засилува со последиците од ковид-19 пандемија. Во овој контекст, состанокот ќе биде можност да се соберат сите релевантни актери за ефикасно решавање на моменталната состојба.

XS
SM
MD
LG