Достапни линкови

Ковид-19, тема на состанокот на министрите за животна средина на ЕУ


илустрација

Министрите за животна средина на членките на ЕУ ќе одржат неформална видео-конференција на која ќе разговараат за тоа како одржливите политики можат да придонесат за закрепнување од кризата со ковид-19.

Ковид-19: добра превенција и лоша економија

Откако ќе ги разгледаат здравствената криза и нејзините непосредни последици, ќе биде испитана можноста и за унапредување на "зелената агенда" со цел, како што е соопштено во Брисел, да се изгради поодржлива, конкурентна, еластична и поправедна Европа за следните генерации. Видео-конференцијата, како што се оценува, ќе биде важна за да се задржи ЕУ на вистинскиот пат кон целта за постигнување климатска неутралност до 2050 година.

XS
SM
MD
LG