Достапни линкови

Видео-конференција на министрите за надворешни работи на ЕУ


Државниот секретар на САД, Мајк Помпео

Министрите за надворешни работи ќе одржат видео конференција на која ќе разговараат за трансатлантските односи и тековните работи. Државниот секретар на САД, Мајк Помпео, ќе учествува на видео конференцијата со на која покрај стратешкиот дијалог за партнерството меѓу ЕУ и САД, ќе стане збор и за клучни прашања од надворешната политика.

Русија ја поздравува најавата за повлекување на американските трупи од Германија

Според нјавата, министрите ќе бидат информирани за голем број неодамнешни случувања и претстојни настани.

XS
SM
MD
LG