Достапни линкови

Во Словенија сите кои биле во С. Македонија во 14 дневен карантин


илустрација

Словенечката Влада објави дека донела одлука сите оние кои доаѓаат од Северна Македонија да мораат да одат во задолжителен 14 дневен карантин. Ваквата одлука важи за сите, без разлика дали се државјани на Словенија, Северна Македонија или држава членка на Европската Унија.

Нови 111 случаи на коронавирус, двајца починати

“Епидемиолошката ситуација во Северна Македонија е вонредно тешка. Сите они кои во Словенија ќе дојдат од таа држава, дури и словенечките државјани, мораат да одат во 14 дневен карантин, објави словенечкото Министерство за внатрешни работи. Карантинот за Словенците кои се враќаат дома од други земји е укинат пред три недели.

XS
SM
MD
LG