Достапни линкови

Од полноќ Австрија целосно ја отвори границата кон Словенија


илустрација

Словенците од полноќ можат слободно и без никакви контроли да патуваат во Австрија. За влез во соседна земја повеќе нема да биде потребно граѓаните на Словенија да прикажат негативен тест за Ковид-19.

Дали е безбедно да патувате летово?

Реципрочно и Љубљана реши Австрија да ја стави на списокот земји со поволна епидемиолошка слика, а нејзините граѓани ќе можат без никакви проблеми или услови да влегуваат во Словенија. Покрај Австрија, на списокот држави чии граѓани ќе можат да влегуваат во Словенија од денеска се и Хрватска и Унгарија.

XS
SM
MD
LG