Достапни линкови

Над 2 милиони Американци побарале помош откако останале без работа


Илустрација

Повеќе од 2 милиони Американци побарале бенефиции од државата поради отпуштањето од работа во јавниот но и приватниот сектор како економска последица предизвикана од мерките за спречување на ширењето на коронавирусот.Американското министерство за труд соопшти дека првичните барања за финансиски мерки за невработени поради Ковид 19, до 23 мај изнесува 2,123 милиони.

До сега од Ковид 19 во САД сезаразени милион и 643 илјади а бројот на починати изнесува речиси 100 илјади.

XS
SM
MD
LG