Достапни линкови

Видео конференција на министрите за европски прашања


Медицинска помош на ЕУ за БиХ

Министрите за европски прашања на денешниот состанок преку видео конференциска врска ќе разговараат за постигнатиот напредок во врска со координацијата на мерките за деескалација во контекст на кризата со ковид-19.

Борел: Мора да го внесеме Западен Балкан во Европа

Министрите, како што е најавено, ќе ги споделат своите ставови за сеопфатно економско и социјално закрепнување на ЕУ, вклучително и за прилагодувањето на долгорочниот буџет на ЕУ, како и за придружниот инструмент за опоравување. Европската комисија ќе ги информира министрите за подготовката на годишниот извештај за владеење на правото во ЕУ.

XS
SM
MD
LG