Достапни линкови

Видео-конференција на министрите за образование на ЕУ


илустрација

Министрите на ЕУ одговорни за образование ќе се состанат, преку видео конференција, за да разговараат за влијанието на ковид-19 врз образованието и постепеното кревање на мерките за ограничување на движењето. Министрите ќе разменат мислења за пристапот што се презема за повторно отворање на институциите за образование и обука.

Младите живеат онлајн, па зошто не и во образованието

Тие, исто така, ќе разговараат за организацијата на испити и приемот на студенти во високо образование. Ќе стане збор и за програмата Еразмус и какви мерки може да се преземат за да се олесни продолжувањето на тековната и планираната размена во време на затворени граници и отежната размена.

XS
SM
MD
LG