Достапни линкови

Италија отвора два аеродроми по скоро два месеци


Илустрација: Аеродром во Рим

Италија денеска најави дека наредната недела ќе ги отвори аеродромите Ќампино во Рим и Перетола во Фиренца, кои беа затворени поради пандемијата на коронавирус.

Двата аеродроми, кои беа затворени на 13 март, повторно ќе бидат отворени на 4 мај.

Италија од понеделник ќе почне да ги ублажува мерките воведени поради спречување на ширењето на коронавирусот, а повторното отворање на аеродромите ќе овозможи да се провери новиот систем за спречување на ширењето на болеста, соопштија властите, без да дадат детали.

Пред затворањето, италијанските аеродроми воведоа систем на мерење на температура на патниците со термички камери.

XS
SM
MD
LG