Достапни линкови

Русија ја надмина Кина во бројката на заболени од Ковид 19


Илустрација

Русија го надмина бројот на заболени од коронавирусот во Кина со тоа што денешниот биланс на заболени се искачи над 87 илјади евидентирани случаи. Руските власти денеска завеле над 6 илјади нови случаи на заболени од Ковид 19 по што вкупниот број на заболени во Русија изнесува 87 147, што е за 3 илјади повеќе од бројката на заболени што ја објавија кинеските власти. Вирусот, кој прв пат се појави во Кина, предизвика смрт кај речиси 800 луѓе во Русија.Во меѓувреме, се зголеми и притисокот врз руската влада за олеснување на рестриктивните мерки поради зајакнување на „заразената “ економија.

XS
SM
MD
LG