Достапни линкови

Децата и родителите хоспитализирани на хемато-онколошкото одделение негативни на Ковид-19


Сите деца хоспитализирани на хемато-онколошкото одделение, како и нивните родители кои престојуваат со нив за време на лекувањето се негативни на коронавирусот. Универзитетската Клиника за детски болести – Скопје соопшти дека овие рутински тестирања се според протоколите за работа поради новонастаната состојба.

Превентивно ќе се направат и тестови на сите вработени од хемато-онколошкото одделение каде нема заболени или суспектни на вирусот.

Лаборант и медицинска сестра од Детската клиника се позитивни на коронавирусот. Тие биле заразени од мајка на пациент кој лежел на клиниката, соопшти Министерството за здравство.

XS
SM
MD
LG