Достапни линкови

Подигнување на субвенциите за тутунот по азбучен ред за да не се прави гужва во банките


Министерот за земјоделство Трајан Димковски

Министерот за земјоделство Трајан Димковски на прес-конференција соопшти дека денеска ќе бидат исплатени парите за субвенциите за тутунот за 2019 година. Сите тутунопроизводители ќе ги добијат субвенциите на своите сметки.

Поради вонредната состојба, а за да не се создаваат гужви во банките, оние што немаат платежни картички од 21 до 24 април ќе може да ги подигнат парите во банка, по распоред, според азбучниот ред на презимињата. Другите ќе може да ги подигнат парите од банкомат.

XS
SM
MD
LG