Достапни линкови

Сентено: на ЕУ и треба поголема имагинација за решавање на кризата


шефот на еврогрупата Марио Сентено

“Потребна е поголема имагинација за да можеме дасправиме со економскиот исход од епидемијата на коронавирусот”, изјави шефот на еврогрупата Марио Сентено, сугерирајќи дека Европа треба да размисли за воведување данок во целиот блок.

Што преземаат државите за да го избегнат економскиот колапс?

„Јасно е дека можеме да бидеме имагинативни. Имаше огромна дебата во Европа и во другите меѓународни форуми, како на пример во ОЕЦД, за даноците што може да бидат од европска природа“, рече тој во Лисабон.

XS
SM
MD
LG