Достапни линкови

Турска помош од маски, скафандери и тестови пристигна во земјава


Турски воен авион попладнево во Скопје донесе помош во медицински материјали за справување со коронавирусот

Турски воен авион попладнево во Скопје донесе помош во медицински материјали за справување со коронавирусот. Помошта се состои од 50 илјади заштитни медицински маски, 1.000 заштитни скафандери, 1.000 дијагностички тестови и друг медицински материјал.

Турскиот амбасадор Хасан Мехмет Секизќок му ја предаде медицинската донација на шефот на дипломатијата Никола Димитров, кој се заблагодари за помошта.

„Нашите народи со векови живееле заедно на Балканот и во Македонија која е во срцето на Балканот и секојпат го задржала своето место во срцето на Турција и турскиот народ. Ние ги уважуваме поимите братство и пријателство и сè што е во тој дух“, рече турскиот амбасадор.

XS
SM
MD
LG