Достапни линкови

Куманово бара помош од Владата


Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски

Кумановскиот кризен штаб бара од Комисијата за заразни болести во министерството за здравство да направи пресек на состојбата во Општа болница Куманово за бројот на позитивни случаи од персоналот во болницата по одделенија и да даде свое видување за функционалноста на капацитетите на болницата во овие околности. Во продолжение на општинското соопштение упатено е и барање и до Министерство за надворешни работи за список на лица од Куманово, кои се најавени да се вратат во Република Северна Македонија.

Општината Куманово бара од кризниот владин штаб да задолжи лице од Министерство за труд и социјална политика, кое директно ќе се вклучи во работата на ОШЗС.

Куманово викендов со забрана за движење

Последните податоци на Институтот за јавно здравје покажуваат дека Куманово, после Дебар е втор град по големнина на број на заболени по глава на жител. Од 483 регистрирани заразени со коронавирусот 93 се од кумановската околина, додека од скопската се 221 вкупно заболен.

Нови 53 заразени од Ковид 19 и пет смртни случаи во Македонија

XS
SM
MD
LG