Достапни линкови

Медицинскиот персонал да носи заштитна опрема или ќе биде казнет


Клиника за инфективни болести во Скопје

Медицинскиот персонал ќе биде казнет ако не ги почитува протоколите и редовното носење на заштитната опрема. Ова произлезе од состанокот на Главниот координативе кризен штаб, при што се апелира сите здравствени работници да ја носат редовно опремата со што ќе се заштитат себеси и луѓето околу нив. На состанокот беше препорачано Државниот санитарен здравствен инспекторат (ДСЗИ) да продолжи интензивно со контроли и санкционирање на непочитување на мерките од страна на здравствени работници кои не се придржуваат до протоколите за работа.

Тавилах – Брзите тестови за коронавирус сè уште не се препорачуваат од СЗО


На состанокот беше заклучено да им се препорача на сите донатори своите донации да ги пренасочат за потребите на здравствениот систем и здравствените работници кои деноноќно посветено работат на заштита и лекување на нашите граѓани.


XS
SM
MD
LG