Достапни линкови

Британија мобилизира 3.000 резервисти против коронавирусот


илустрација

Британија ќе мобилизира 3.000 резервисти со специјалистички вештини како дел од одговорот на појавата на коронавирусот, соопшти Министерството за одбрана, наведувајќи дека резервистите ќе бидат мобилизирани за шест месеци.

Британија планира да тестира 25.000 луѓе дневно

„Тие ќе бидат искористени за да помогнат во реализирање на низа активности, како што е обезбедување дополнителна медицинска и логистичка поддршка за Националната здравствена служба, дејствувајќи како офицери за врски или во сметководството.

XS
SM
MD
LG