Достапни линкови

Вучиќ: Србија го укинува јавниот меѓуградски сообраќај


Претседателот на Србија, Александар Вучиќ.

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, најави дека целиот јавен меѓуградски, автобуски и возниот сообраќај ќе биде укинат во петок напладне. Ќе биде отворен единствено патничкиот сообраќај.

Тој, исто така, ја објави можноста за продолжување на траењето на забраната за сообраќај, што во моментот е на сила од 20 до 5 часот. Вучиќ рече дека граѓаните ќе бидат информирани за новото скратување на времето на слободно движење во наредните 72 до 96 часа.

Во исто време, тој ги повика граѓаните да бидат дисциплинирани, а најстарите, да ја почитуваат забраната за движење, што е ефикасно за секој над 65 години.

Вучиќ, исто така, рече дека сите гранични премини кон Србија - патниот, железничкиот и речниот сообраќај - ќе бидат затворени со цел да се спречи ширењето на короната инфекција од страна на вирусот.

Мерката стапува на сила во петок од 8 часот.

Денеска е стопиран целиот трговски воздушен сообраќај во Србија.

XS
SM
MD
LG