Достапни линкови

Советот за безбедност за состојбата со короноваирусот


Стево Пендаровски, претседател на Македонија

За денеска претседателот на Северна Македонија Стево Пендаровски свика седница на Советот за безбедност, за справувањето со ширењето на коронавирусот и за натамошните чекори на надлежните институции.

Во Советот за безбедност учествуваат, покрај претседателот на државата, и премиерот, како и министрите за здравство, за внатрешни, за надворешни работи и за одбрана, претседателот на Собранието, началникот на Генералштабот на Армијата, како и експерти по избор на шефот на државата.

XS
SM
MD
LG