Достапни линкови

Увид во избирачкиот список направиле 7.500 граѓани


Илустрација. Гласање.

До денеска во подрачните оделенија и канцеларии на ДИК 7.526 граѓани направиле Увид во Избирачкиот список за гласањето на предвремените парламентарни избори на 12 април.

Јавниот увид завршува во среда на полноќ, на 11 март. Дотогаш е отворена и можноста за проверка на податоците на избирачите, бришење или дополнување во Избирачкиот список.

Засега нема информација колку граѓани ги провериле своите податоци електронски преку апликацијата на веб страната на ДИК.

Рокот за увид во Избирачкиот список и за пријавување на македонските државјани за гласање на изборите на 12 април завршува исто така на 11 март.

XS
SM
MD
LG