Достапни линкови

Протест поради недонесување на Законот за отпад


Петоци за иднината Скопје

Денеска во 15 часот пред Собранието Младинското движење за климатска правда „Петоци за Иднината Скопје“ организира протестен собир на кој ќе биде побарано, како што е најавено, „крај на фарсата која парламентарните партии деновиве им ја сервираат на граѓаните во врска со законот за отпад“. Протестот ќе биде и со соодветен парфоманс, симболично седнување на улицата, што ќе ја претставува „чекалната“ во која се наоѓаат граѓаните додека да се донесе решение за секојдневното труење од согорување отпад.

XS
SM
MD
LG