Достапни линкови

Ѓукановиќ: националистите ја злоупотребуваат СПЦ


Мило Ѓукановиќ

Претседателот на Црна Гора Мило Ѓукановиќ изјави дека страхува оти националистичките кругови ја злоупотребуваат Српската православна црква. Тој во врска со Законот за слобода на вероисповедта кој предизвика негодување кај Српската православна црква во Црна Гора во однос на нејзиниот имот изјави дека таквите националистички погледи во Црна Гора не се доживуваат како српско прашање, туку како големосрпско прашање. „Ако некој притоа во таа мисија ја става во функција и српската црква, тогаш имаме проблем и не сме партнери“ - рече Ѓукановиќ.

XS
SM
MD
LG