Достапни линкови

Именувани новите заменици-министри во Владата


Новата техничка влада на РСМ

Собранието попладнево со 97 гласови „за“ и ниту еден против, ги изгласа замениците и дополнителните заменици-министри во техничката Влада.

Славјанка Петровска за внатрешни работи, Санела Шкријељ за труд и социјална политика, Цветан Трипуновски за земјоделство, Гордана Димитриеска Кочоска за финансии и Невенка Стаменковска-Стојановски за информатичко општeство, се дополнителните заменици-министри.

Во ресорите остануваат досегашните заменици-министри кои на собраниската седница беа исто така именувани. Имињата на предложените заменици и дополнителни заменици – министри пред гласањето ги соопшти премиерот Оливер Спасовски.

Мандатот на замениците-министри, како и на претходно именуваните министри во техничката влада, ќе трае до денот на објавувањето на конечните резултати од Државната изборна комисија за спроведените предвремени парламентарни избори.

XS
SM
MD
LG