Достапни линкови

Заев го промовираше новото гласило „Службен глас“


Премиерот Зоран Заев

Обврска на сите нас кои сме дел од јавниот сектор е да комуницираме отворено и да бидеме еднакво блиску со сите граѓани. Нашата услуга треба да биде навремена и со еднаков квалитет до секој човек, до секоја заедница, рече премиерот Зоран Заев по повод ставањето во функција на „Службен глас“ – билтен за транспарентна комуникација на вработените во владините институции. Како што нагласи Заев, билтенот е дел од стратегијата за внатрешни комуникации на Владата чија цел е информирање на вработените и нивно ангажирање со цел зголемување на нивните резултати, мотивација и благосостојба.

„Наш стремеж е „Службен глас“ да стане автентичен глас на службеникот. Успехот на секоја организација е во нејзините вработени. Ова е особено точно за владините институции бидејќи испораката на државните политики многу зависи од мотивираноста на јавните службеници, кои пак се одговорни за испорака на информации и сервиси до граѓаните“, изјави Заев.

XS
SM
MD
LG